אתרים בוורשה
פארק לז'יאנקי
פארק ירוק, עטור אגמים ומזרקות, חורש צפוף וירק ובהם ארמונות נופש של משפחת המלוכה הפולנית. בפארק ניתן לבקר בארמונות, שהם מוזיאונים לכל דבר, להתרווח על המדשאות וליהנות משלווה, כאילו לא בפולין מדובר. בכניסה לפארק ניצב פסלו של המלחין שופן.
העיר העתיקה
המרכז העתיק והיפה של וורשה, אשר חרב לחלוטין בעקבות דיכוי מרד וורשה ב- 1944. בלב הכיכר המרכזית ניצב עמוד זיגמונד ה- 3, המלך שהעתיק את בירתו לכאן מקרקוב, ב- 1596. בין סמטאותיה מנשבת אווירת ימי ביניים נעימה, וניתן לבקר בעשרות בארים, מוזיאונים ומסעדות ברחביה, כמו גם בחנויות בעיקר של חפצי חן.
במורד העיר העתיקה, בואכה נהר הוויסלה, פועלת בלילות מזרקה מנגנת ומוארת, המוקפת צעירים ורומנטיקנים הנוהרים אליה. הסבבה רוחשת בארים לרוב.
אנדרטת "מרד ורשה – מבצע סופה"
האנדרטה המרשימה ניצבת לא הרחק מן העיר העתיקה, במפגש עם בית המשפט הגבוה לצדק. היא מתארת את ההתקוממות האמיצה אך הכושלת של המחתרת הפולנית (ארמייה קריובה) נגד צבא הכיבוש הנאצי במהלך מלחמת העולם השנייה. המרד, שפרץ ב־1 באוגוסט 1944, תם רק כעבור חודשיים כאשר הוא מותיר את העיר חרבה לחלוטין, ומאות אלפים מאזריחה, מתים. הסובייטים, שכבר ניצבו מערו האחר של הנהר עמדו על מקומם ולא החישו עזרה למורדים. בין המורדים גם ניצולים יהודים ממרד גטו וורשה.
גטו ורשה
הגדול בגטאות היהודיים בפולין בתקופת השואה מסתיו 1941 עד אביב 1943. בשיאו היו בו כ-450,000 נפש. כאן פרץ מרד גטו ורשה, הגדול מבין מרידות היהודים בזמן השואה. קשה להצביע על מקום אחד לביקור בשרידי הגט. ניתן לראות חלקים מחומת הגטו, ובעיקר, מסלול המנציח את אנשי הגטו כמו גם יהודים חשובים שחיו כאן ונכחדו.
אנדרטת מילא 18
אנדרטה צנועה המנציחה את הבונקר ברחוב מילא 18, אשר לא קיים כיום, בו התבצרה מפקדת המרד, ובהם מרדכי אנילביץ. הנאצים שרפו והרו את בית על יושביו.
האוּמְשְלַגְפְּלָץ
הכיכר (כיכר המסירה) בלב הגטו, ממנה נשלחו עשרות אלפי יהודים אל מחנות ההשמדה. כ-7,000 יהודים הועברו בכל יום, עד לתום ההעברה שבעה שבועות לאחר מכן, ב-12 בספטמבר 1942.
בסך הכול הועברו אל מותם כ-270 אלף יהודים.
אנדרטת גיבורי הגטו
נבנתה ע"י נתן רפפורט בשנת 1948. נתן רפפורט (1911 – 1983) – היה פסל, צייר וצלם יהודי. יליד העיר ורשה בפולין שכל בני משפחתו נספו בשואה. יצירותיו עוסקות בהנצחת הנספים והלוחמים בה והן מוכרות ב"יד ושם" אנדרטת "מגילת האש" ועוד.
האנדרטה נמצאת בלב כיכר שמצידה האחר ניצב המוזיאון היהודי החדש לתולדות יהודי פולין
בית הכנסת נוז'יק
מהמפוארים בבתי הכנסת שהוקמו בוורשה. נחנך ב- 1902, בעל חזית שפנתה לרחוב, ולא הוסתרה כאחרים. שימש כאורווה לנאצים, לכן שרד את תקופת השואה ופעיל גם כיום. משמש מרכז קהילתי חשוב ליהדות וורשה כיום, וכן מרכז לפעילות חב"ד.
בית הקברות היהודי ברחוב אוקופובה (Okopowa)
נוסד בשנת 1806. בית הקברות היהודי השני בגודלו בפולין ואחד מהגדולים ביותר בעולם מתפרס על פני שטח של כ-336 דונם, ויש בו למעלה מ-200,000 קברים מסומנים וכן קברי אחים של מתי גטו ורשה. בבית העלמין קבורים כמה מחשובי יהודי וורשה לדורותיהם, ביניהם ממציא שפת האספרנטו, זמנהוף, שחקני תיאטרון ואופרה, מנהיג היודנראט בוורשה, שהתאבד, אדם צ'רניאקוב ועוד רבים אחרים.