דרזדן
![]() |
כנסיית גבירתנו
![]() |
הכנסייה, מהמפוארות ביותר שהוקמו בגרמניה, נחשבה שנים ארוכות לסמלה הבולט והמרשים של העיר דרזדן. הכנסיה מוקדשת ל"גבירתנו מרים", והיא משרתת את המאמינים הלותראנים הפרוטסטנטיים. בהפצצת בעלות הברית (13 – 14 בפברואר 1945), כתוצאה מסופת האש הנוראה שפקדה את המרכז ההיסטורי של העיר, עלתה הכנסייה באש, יסודות הברזל שלה הותכו והיא קרסה ללא תקנה (כמו בנייני התאומים, 11 בספטמבר 2001). במשך שנים ניצבה הכנסיה בחורבותיה, ורק לאחר איחוד גרמניה הוחלט לשקמה. לאחרונה (2006) ניצבת הכנסיה כשהיא משוחזרת מ-א' ועד ת'. ניתן להבחין באבנים המקוריות ששימשו חלק מן הכנסיה המקורית שחרבה, משובצות בין הלבנים הלבנות, החדשות יותר. השיקום נחשב לאחד ממפעלי השיפוץ והשיקום החשובים ביותר באירופה.
קיר מצעד האצילים
![]() |
הקיר החיצוני של אורוות ארמון הנסיכים בדרזדן, עוצב ועוטר לפני כ-120 שנה באמצעות 24,000 אריחי חרסינת "מייסן". האריחים, אשר צויירו כל אחד בנפרד ונאפו בתנור החרסינה, שובצו זה לצד זה בסבלנות רבה, והם מתארים את התמונה המפורסמת של מצעד האצילים והנסיכים לתולדות דרזדן, מאז המאה ה-12 ועד שלהי המאה ה-19. למרבה המזל נפגע הקיר רק במעט בהפצצות בעלות הברית, ושיקומו היה מהיר ויעיל. מבט אל הדמויות חושף את ההיסטוריה הצבעונית של דרזדן, את סגנונות הלבוש ובעיקר, מאפשר הצצה בדמותו של הנסיך אוגוסטוס החזק
(1694 – 1733), הניצבת במרכז הקיר, כשפניה פונות ביהירות ובאומץ אל המתבונן. בחזית הקיר עוברת סמטה בה מציעים רוכלים גלויות לרוב, ובעיקר גלויות המתארות את חורבן העיר במלחמת העולם השניה. כמו כן מתקיימות כאן הצגות רחוב לרוב.
![]() |
ארבעת האגפים השונים של הארמון משמשים כמוזיאונים. המבנה החדש, גמאלד-גאלרי (Gemaldegalerie), משמש אכסניה לאוסף ציורים מרהיב מתקופת הרנסאנס והבארוק.
![]() |